Sunday, March 11, 2012

Täidetud suvikõrvits

Tere!
Tänane sissekanne on pühendatud kõigile suvikõrvitsa sõpradele. Ma polnud juba pikka aega teinud neid suurepäraseid täidetud suvikõrvitsarõngaid kui eile tekkis nende järgi järsku isu. Tavaliselt teen seda rooga suvel kui maal on suvikõrvitsad valmis saanud ja suvikõrvitsa söömise hooaeg on tipus. Seekord siis ka talvine suvikõrvitsa amps. Ma ei teagi kelle retsept see on, kuid minu ema ja vanaema on seda juba tükk aega teinud ja neilt selle olen ka üle võtnud. Koostisained on järgmised:
suvikõrvits
400 g hakkliha
sibul
keedetud riis
soola
pipart
Vegetat
Soovi koral kaunistuseks tomativiil ja juust

Seekord läks kaks väiksemat suvikõrvitsat terve plaaditäie tegemiseks. Ütlen väiksemat kuna need poe omad on võrreldes maal kasvavatega ikka väikest mõõtu. Suvikõrvits viilutada ja seejärel sisu välja lõigata. Hakkliha, sibul, keedetud riis ja maitseained kõik kokku segada ja segu panna suvikõrvitsa rõngaste sisse. Kõik see laduda plaadile ja plaadi põhja panna vett. Seejärel panna kogu kupatus ahju küpsema Kui hakkliha on juba ilus pruun, siis mina lisan kaunistuseks tavaliselt kirsstomati sektori ja juustu. Kõrvale meeldib süüa keedukartulit ja teinekord jääb plaadi põhja mõnusa maitsega vedelik, mida kasutan kastmena. Väga lihtne toit ja mis kõige olulisem - väga maitsev! Head proovimist!

No comments: